Śniadaniowe placuchy z orzechów laskowych, najlepsze oszukane lody (pół awokado, 2 żółtka, mrożone truskawki) i mleko laskowe z kakao i szczyptą wanilii <3 A na obiados milion szynki w kremie z dyni i wiórków kokosowych :D smaczne, acz z migdałami tak "tyci-tyci" smakuje lepiej :P /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/ac4977e7631b402aaaa8dc24ba368972.jpg [...]
[...] i wrócimy do normy (trzeba teraz potreningówkę uciąć i wstawić tam ucztę, więc posiłek w plecy przez jakiś czas) :D tymczasem wracamy do jakościowego jedzenia :D Krem awokado-migdał, masło kokosowe, kapucha, mleko kokosowe, ostra zupka pomidorowa z mixem owoców morza i jajeczka /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/883e42cd636345b69000d56cb2d1f45c.jpg
Wpc mleko kakao kawa cynamon rzepak razowiec z tuskawka. A do pracy skromnie to co było w lodówce wiejski kabanosy razowiec i jabłko /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/91c597aa663f41edab312a219e5ef441.jpg
jest to bardzo proste, ciasto 2 łyżki skrobi kukurydzianej 4 białka jaj 2 żółtka jaj 4 łyżki mleka chudego mieszamy najpierw skrobie,żółtka,mleko...następnie ubijamy białka,łączymy wszystko i gotowe a sos to jogurt naturalny 0% i 20 g odżywki białkowej sfd :-PP Zmieniony przez - Anochijew w dniu 2015-03-29 08:30:17
jest to bardzo proste, ciasto 2 łyżki skrobi kukurydzianej 4 białka jaj 2 żółtka jaj 4 łyżki mleka chudego mieszamy najpierw skrobie,żółtka,mleko...następnie ubijamy białka,łączymy wszystko i gotowe a sos to jogurt naturalny 0% i 20 g odżywki białkowej sfd :-PP Zmieniony przez - Anochijew w dniu 2015-03-29 08:30:17 Dzięki ! Zapisałam :-D
subskry ale mleko to białko, tłuszcz, węglowodany, witaminy...Moje pytanie dotyczy tego, czy sposób sterylizacji mleka wpływa na jego jakość? Czy jest jakiś inny powód negatywnej oceny? Bo, co do bakterii to jem kiszonki;-) Azzi ja palmowego używam w celach kosmetycznych- świetnie działa na moje włosy jako maseczka.
[...] do zamrażarki, ale jeszcze nie miałam okazji jej odmrozić. Jak kiedyś to zrobię to dam znać czy przeżyła. Za to oznajmiam, że mroziłam grzybka tybetańskiego (kefirowego) i po rozmrożeniu działa tak jak wcześniej. :-) Tylko dałam mu dojść do siebie. Pierwsze mleko, którym go zalałam wylałam i dopiero kolejny kefir przeznaczyłam do spożycia.
[...] wlać jeden jogurt do mleka, zostawić w temperaturze pokojowej i samo się zrobi do wieczora. Trzeba wypróbować te jogurty, bo niektóre dają gorzki smak. A później trochę tego domowego jogurtu / kefiru traktujesz jak zaczyn do następnego. Z krowiego bez żadnych dodatków robi się mleko zsiadłe - wlej do kubka i zostaw. Można nożem kroić :-) .
dzieki Krokus, wiem jak nastawic mleko na zsiadle (nie lubie go jednak) wiem tez jak zrobic jogurt z jogurtem, pytam jednak jak zrobic z bakteriami (probiotykiem) bo widzialam ze dziewczyny gdzies w dziennikach pisaly i wlasnie ze zwyklego (tanszego) probiotyku robily
mlekomat ????? :)) czad %-) ciekawe jak to wygląda :-D A nie orientuje sie kto czy było w przepisach ciasto migdalowo-mandarynkowe Nigelli? Bo nie chce mi się wertować, a warto wstawić bo jest very sfd. Nawet mam jeden taki blisko domu - taka budka stoi sobie i są wewnątrz puste butelki, wrzucasz kasę, nalewa mleko i odbierasz ;)
dzisiaj chyba wypróbuję, bo już mi trochę mleko skwaśniało %-) właściwie to nie mam nic do stracenia ;-D Zmieniony przez - dontknow w dniu 2013-01-03 13:24:38
[...] mąkę dodaje się do innych mąk, wypieki uzyskują ciemną barwę. Cały owoc ma smak osłodzonego kakao i podobnie jest stosowany. Odnośnie ciasteczek owsianych - ja daję tylko mleko skondensowane i miód, a dodatki - co tam mam w szafce plus oczywiście płatki. Gęstą masę nakładam na blachę i po upieczeniu kroję na batoniki. Ciasteczka mają spoistą [...]
natura. zawsze będą wahania składników. jeżeli coś ma mieć zawsze takie same wartości - od tego jest fabryka. tam znormalizują mleko, żeby zawsze miało 3,2%, soczki owocowe, żeby zawsze miały tyle a tyle cukru. a co wyrośnie w glebie, zawsze będzie miało trochę inne wartości.
Czy mleko ryżowe z Rosmanna jest ok czy ma w sobie syfy? Z tego co widziałam, to składowo jest ok, ale może czegoś nie wiem, na temat jego produkcji czy coś, to wolę się zapytać %-)
Limonka tez super :) Mi majonez tez nie wychodzi, jakis taki bez smaku mi sie wydaje, chociaz juz probowalam z octem zamiast z cytryna. Jesli jogurt ma w skladzie mleko pasteryzowane, smietana, kutury bakterii, to myslicie ze tez sie nie nadaje? {:-( Myslalam ze klajster = belta ze skrobia kukurydziana i pektyna :-?
Dziewczyny a jak obliczacie wartości odżywcze i kalorie z mleka kokosowego? To kupne jest gęste i tłuste wiec nie bede się się sugerowała jego składem. Robię mleko ze 100 g wiórków i 800 ml wody ale nie bardzo mogę wliczyć potem te wiórki bo je potem odsączam i odkładam. Ten sam problem mam z mlekiem migdałowym. Jak to wszystko zrobić aby w misce [...]
[...] w ciągu dnia tych niepisanych można jeść bez ograniczeń czy jest jakaś ilość max? To pyt. raczej do Modek ja ekspertem nie jestem. Jeżeli chodzi o mnie to ja tych nieliczonych jem tyle ile mam ochotę ale tylko do posiłków między posiłkami tylko piję, głównie zieloną i wodę, czasami kawę z mlekiem i wtedy mleko doliczam do najbliższego posiłku.